De chemische industrie in Vlaanderen : op weg naar 2010 - Verbeek, Arnold; Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid; Debackere, Koenraad, 1961-; Wouters, Raf (Rafaël), 1960- (Brussel : Vlaamse raad voor wetenschapsbeleid, 2003)
Hoofdstuk 1: Inleiding tot deze studie 9; Hoofdstuk 2: Chemie en de chemische industrie 19; Hoofdstuk 3: De chemische industrie in Belië en Vlaanderen 31; Hoofdstuk 4: Huidige en toekomstige uitdagingen voor de chemische industrie 47; Hoofdstuk 5: Technologieën van de toekomst: selectie van veelbelovende domeinen 67; Hoofdstuk 6: (Technologische) ontwikkelingen in de toekomst: een overzicht 73; Hoofdstuk 7: Technologisch en wetenschappelijk potentieel in Vlaanderen 109; Hoofdstuk 8: Menselijk potentieel in Vlaanderen 123; Hoofdstuk 9: Conclusies en aanbevelingen 127
Technologieverkenningsstudie uitgevoerd door de onderzoeksdivisie INCENTIM. In coördinatie en samenwerking met de Vlaamse afdeling van de Federatie voor de chemische industrie (FEDICHEM)
Keywords: Chemische industrie; Vlaanderen