Leesbaar schrijven : een handreiking - Gillaerts, Paul, 1954- (Leuven : Garant, 1992)
Schrijven is een ambacht. Vanuit die idee geeft de auteur een overzicht van de adviezen die bij het (her)schrijven van teksten bruikbaar zijn, gegroepeerd rond een bepaald grammaticaal of lexicaal probleem. Geen do's en don'ts, maar adviezen die aan de hand van concrete voorbeelden en herschrijvingen zijn toegelicht en genuanceerd. Het boek bevat ook nog een heleboel oefeningen rond bepaalde gebruikssituaties. Het boek richt zich in de eerste plaats tot studenten uit het hoger onderwijs en tot beroepsschrijvers die hun formuleervaardigheid willen aanscherpen en hun inzicht in de uitdrukkingsmogelijkheden van onze taal willen verdiepen.
Keywords: Creatief schrijven; Nederlandse taal -- Schrijfvaardigheid -- Oefeningen; Nederlandse taal -- Schrijfvaardigheid