Timoe - Kustermans, Paul, 1936-; Sollie, André, 1947-2025 (Averbode : Altiora, 1987)
Timoe is een historische roman over de intriges aan het hof van Toetanchamon, in het oude Egypte. Hij herinnert zich helemaal niets meer, als hij weer bij bewustzijn komt met stekende hoofdpijn en een flinke buil op zijn hoofd. Hij weet zelfs niet mee hoe hij heet. Samen met zijn vriend Kafran trekt hij door Egypte, en beetje bij beetje komt zijn geheugen terug. Het wordt spannend als hij zich farao Echnaton en Nefertete blijkt te herinneren ...