Raspoetin - Didelez, Guy, 1952-; Westerduin, An (Leuven : Davidsfonds, 1988)
Bram, Sofie en Bert willen zich ontfermen over hun gloednieuwe klasgenoot Peter. Hij is een teruggetrokken stotteraar die omwille van zijn spraakgebrek door een leraar gepest wordt. Maar al gauw komen zij tot de ontdekking dat de jongen rijper en weerbaarder is dan zij. De grote, innerlijke kracht van die vreemde kerel wekt de bewondering en de nieuwsgierigheid van het drietal : daar willen ze het fijne van weten! ...