Natte sporen op de trap - Ballegeer, Johan, 1927-2006 (Averbode : Altiora, 1988)
Een geheimzinnig verhaal in het Brugge van 1900. Op een dag wordt Pauline vanuit het weeshuis bij de notaris ontboden voor een erfeniszaak. Zij zou familie zijn van baron Gérard de Senelle en heel wat erven ... Maar niet zomaar meteen ... Pauline, die van niets af weet, is erg verwonderd ; de andere erfgenamen zijn verontwaardigd. Zij wil er het fijne van weten en loopt weg uit het weeshuis, samen met Leo. Zij duiken onder bij Leo's oom. Van daaruit zullen zij het mysterie ontraadselen.
Een spannend verhaal, dat zich afspeelt in griezelige onderaardse gangen en op kille zolders, met een vreemde zwarte butler en een geheimzinnige detective, die op de meest onverwachte plaatsen in het boek opduikt. En dan is er nog dat oude schilderij dat leidt naar kasteel Driekoningen ...