De wettelijke bescherming van vrouw en kind - Gunzburg, Niko, 1882-1984 (Brugge : Centrale boekhandel, 1925)
Komen uitgebreid aan bod: vrouw en kind in het staatsrecht, vrouw en kind in het burgerlijk recht, vrouw en kind in het arbeidsrecht, vrouw en kind in het strafrecht en de wetgeving op het kinderwelzijn. Voorzien van vele foto's: de gestichten, kolonies, melkkeukens, raadplegingen voor zuigelingen, ... Vooraan in het boek een ex-libris van Frans Van Bost: "Tijdelijk het mijne".