De Vlaamse miniatuur : het mecenaat van Filips de Goede 1445-1475 - Delaissé, L. M. J. (Léon Marie Joseph), 1914-1972; Masai, François, 1909-1979 (Ledeberg : Erasmus, 1959)
De voorbourgondische en de Bourgondische periode - Bergen, Valenciennes, Hesdin, Rijsel, Oudenaarde, Brugge, Brussel en Gent - Nabourgondische periode - Lijst van de handschriften: zie boek
Tentoonstelling georganiseerd ter gelegenheid van de 400e verjaardag der stichting van de Koninklijke Bibliotheek van Filips II op 12 april 1559