De Gentse Portus aan de Reep : een historische verkenning - Provincie Oost-Vlaanderen. Monumentenzorg en cultuurpatrimonium; Stad Gent; Collin, Ludo, 1950-; Decavele, Johan, 1943-; Demey, Anthony (Gent : Provincie Oost-Vlaanderen. Bestendige deputatie, 2004)
Historisch overzicht - Gebouwen en standbeelden als bakens - Bekende en minder bekende bewoners van de Portuswijk - Kunst voor de Portus
Verschenen naar aanleiding van de tentoonstelling De Gentse Portus aan de Reep. Verleden en toekomst, een initiatief van het buurtcomité Portus aan de Reep, ingericht in de Belgische Bank van de Arbeid te Gent van 10 november tot 19 december 2004.
Keywords: Bauwens, Livinus Jan, -- 1769-1822.; Ghent (Belgium) -- History