Brugge op zijn kant : geïllustreerde wandelgids in 100 verhalen - Beernaert, Brigitte, 1951-; D'Hondt, Jan, 1962-; Degryse, Philippe; Maertens, Hugo; Schotte, Bernard (Oostkamp : Stichting Kunstboek, 2002)
Vier thematische wandelingen, uitgewerkt voor de eigenzinnige bezoeker van de stad, hangen een ander beeld van Brugge op. Niet minder dan 100 locaties werden volgens vier thema's gegroepeerd.
In middeleeuws Brugge ontdekt men uiteraard de oudste kernen van de stad. Wie de schaduwkant van Brugge afstapt, leest 25 bizarre verhalen. Het luik Brugge aan tafel vertelt ons meer over gebouwen en plekken die te maken hebben met het eet- en drinkgedrag van de Bruggeling in het verleden. De wandeling Brugge, stad vol boeken tenslotte verbindt 25 boekenhuizen.
Publicatie ter gelegenheid van Brugge 2002 Culturele Hoofstad van Europa
Keywords: Brugge; wandelgidsen; erfgoed; reisgidsen; België; 914933 -- België - West-Vlaanderen.; plaatselijke geschiedenis; Brugge; 72025 -- Renovatie, monumentenzorg, erfgoed