De Chinese verleiding : Chinese exportkunst van de zestiende tot de negentiende eeuw - De Bisscop, Nicole (Gent : Stad Gent, 2009)
Van oost naar west - De vroege export 16°-17° eeuw - De Chinahandel - De rijke opsmuk van de tafel - Populaire chinese thema's in de decoratie - Westerse decoratie Accecoires - Interieurdecoraties en meubilair - De gouden eeuw van Canton - De vergeten beelden van het Chinees paviljoen
"Dit boek werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling 'De Chinese verleiding. Chinese exportkunst van de zestiende tot de negentiende eeuw', 20 november 2009 tot 25 april 2010, een realisatie van de Stad Gent - Kunsthal Sint-Pietersabdij en de curator."
Keywords: China; Zuidelijke Nederlanden