Mise-en-scène : Keizer Karel en de verbeelding van de negentiende eeuw - Hoozee, Robert, 1949-2012; Nagels, Moniek; Tollebeek, Johan, 1960-; Verschaffel, Tom, 1964- (Antwerpen : Mercatorfonds, 1999)
De historische cultuur van een natie - Het beeld van de keizer - Een negentiende eeuwse biografie - Het kind op de troon - De opvoeding - Bijlde intrede en eedaflegging - Staatsmanschap - Godsdienst - Oorlogen - Rivaliteit - Mecenaat - De waanzinnige - Afstand van de macht - De dood - anekdotiek
Catalogus ter gelegenheid van de tentoonstelling
Keywords: Charles -- V, -- Holy Roman Emperor, -- 1500-1558 -- Exhibitions; Art, European -- 19th century -- Exhibitions; History in art -- Exhibitions; History in art -- Exhibitions; Painting, European -- 19th century -- Exhibitions