De Lieve : tscoenste juweel dat de stede heeft - Andries, Albert; Debbaut, Ronny; Lenssens, Nadine (Gent : De Gentsche Lieve, 2008)
Het onstaan van de Lieve - Bruggen, rabotten en duikers - Het strategisch en economisch belang - Gent, Damme, Eeklo - Schipdonkkanaal
Bijlagen: "Een Lieve wandeling in Gent" (4 p.); "Fietsen langs de Lieve" (4 p.)