Van nar tot patiënt : een geschiedenis van de zorg voor geesteszieken - Stockman, René, 1954- (Leuven : Davidsfonds, 2000)
1. Over zotten, onnozelen en zwakzinnigen 2. Over de methoden en behandelen 3. Van dolhuizen en gestichten 4. Hoe de gestichttherapie ontstond 5. De therapeutische slingerbeweging in de gestichten 6. De geestelijke gezondheidszorg wordt geboren
Keywords: History of Medicine; Mental Disorders -- History; Mental Health Services -- History; Mentally ill -- Care -- History