Van aankoopafdeling tot klantenkring : geschiedenis van de coöperatieve klantenstructuur in AVEVE - Woestenborghs, Bert; Brockhans, Erich; Van Molle, Leen, 1953-; Vandeweerdt, Peter (Leuven : AVEVE, 1994)
In het geheel van de AVEVE geschiedenis hebben de aankoopafdelingen altijd een vanzelfsprekend belang gehad. Decennia lang vervulden zij een uiterst belangrijke rol in de toelevering van landbouwgrondstoffen aan een groot deel van de Vlaamse boerenbevolking.Dit historisch overzicht beoogt de evolutie die de aankoopafdelingen in de voorbije eeuw hebben ondergaan in kaart te brengen. Daarbij wordt onder meer dieper ingegaan op de bredere ontstaansgeschiedenis, de centrale rol van de zaakvoerder en de creatie en functie van een eigen bestuur.