Kerkelijke heraldiek van 1270 tot Johannes Paulus II - Heim, Bruno Bernard, 1911-2003; Sijmons, A. H. (Averbode : Altiora, 1980)
Oorsprong en ontwikkeling van de heraldiek - Het wapenrecht - Het gebruik van wapens in de kerk - Kerkelijke zegels, munten en postzegels - Het canonieke recht - Pauselijke isignia - Verwerving en verlies van kerkelijke wapens - Usurpatie van kerkelijke heraldische insignia - De heraldische waardigheidstekens - Oosterse kerken - Anglicaanse kerk - Termen gebruikt in de heraldiek