Overheidsinstellingen van de Habsburgse Nederlanden 1477-1793 : een bibliografie - Van Heesvelde, Paul (Brussel : Algemeen rijksarchief, 1993)
Inleiding en werkinstrumenten - Algemene werken - De vorst en zijn rechtstreekse vertegenwoordigers in de Nederlanden - De vertegenwoordigers van eht vorstelijk gezag - Provinciale instellingen - De vertegenwoordigers van de onderdanen; de Staten van Brabant, Vlaanderen, West-Vlaanderen, Waals-Vlaanderen, Artesië, Henegouwen, Namen, Luxemburg, Limburg en het land van Overmaas, Mechelen, Doornik en het Doornikse, Holland, Zeeland, Utrecht, Gelre, Overrijssel, Drenthe, Friesland, Stad Groningen en landen