Heraldiek : de geschiedenis en de hedendaagse toepassingen van de wapenkunde - Slater, Stephen; Houtzager, Guus, 1955- (Utrecht : Veltman, 2003)
Geschiedenis en terminologie van de heraliek - Oorsprong en ontwikkeling - Herauten en wapenrecht - Het wapen - De taal van de heraldiek - Boodschappen en proclamaties - Koninklijke heraldiek en adeldom - Burgerlijke heraldiek en staatsheraldiek - Heraldiek over de wereld - De continuïteit van de hereldiek
Vertaald uit het Engels