Gent, stad van keizer Karel - Decavele, Johan, 1943- (Brussels : Artis-Historia, 1999)
Te vroeg geboren -Avondrood van een middeleeuwse stad - Hoogmoedige praalhanzen -De armenkamer - Indrukken van Italiaanse bezoekers - De grave van Vlaenderen - Oproer in Gent - Verzoenend adieu - Eigengereid, maar ongemeen boeiend - In de voetsporen van Keizer Karel