Het oproer der Gentenaars onder Keizer Karel V (1539-1540) - Woedstadt, Adolf, 1867-1941 (Ledeberg : De Dageraad, 1944)
Adolf Woedstad ter eere - 1539 - D'ouwewet - Het landjuweel - De bedevaart van St-Lieven - Stropdragers -Schuldbelijdenis en halsrechtingen - Strafmaatregelen buiten Gent - Doodvonnissen , verbeurdverklaringen en geldboetes
Keywords: Ghent (Belgium) -- History -- 16th century