Het rassenvraagstuk - Klemens, P.; Vansteenkiste, M. (Brugge : Beyaert, 1945)
Een interessant werkje vanwege het moment waarop het geschreven werd: 1945. De Nazi's hadden bijvoorbeeld de rassenleer misbruikt, de eugenetica stond nog in haar kinderschoenen, men sprak nog steeds over primitieve volkeren, ... Geeft in ieder geval een heel interessant tijdsbeeld wat betreft het rassenvraagstuk: ras, mens, cultuur, ...