Van dieren en mensen : zo wat gedachten voor goede en kwade dagen - De Smedt, Emiel Joseph, 1909-1995; Decreton, Jan; Roseeuw, Marc; Verhamme, Cis (Tielt : Lannoo, 1979)
Bisschop De Smedt van Brugge groepeert in deze uitgave een zestigtal beschouwingen die eerder te lezen waren in zijn wekelijkse column in het blad Kerk en Leven. In de eerste reeks praat hij over karakter en gewoonten van dieren die ons vertrouwd zijn, in de tweede reeks praat hij over de dingen die we meemaken in het dagelijkse leven, en in de derde reeks heeft hij aandacht voor onze relatie tot God.
Keywords: Meditations