Gerontologie : psychologische benadering van de ouder wordende mens - Vischer, A. L. (Adolf Lucas), 1884-1974; Tijdens-Plet, Madeleine (Utrecht : Spectrum, 1965)
Vele aspecten over het oud worden komen aan bod in dit werk, waarbij de auteur zowel aandacht heeft voor de oudere mens als voor de mensen die hem/haar omringen: psychische behoeften van de ouder wordende mens, veranderingen in de persoonlijkheid, de sociologische situatie, ...