Een trekschuit voor koningen, de barge tussen Gent en Brugge - Birnie, Walter; Charles, Leen, 1960-; Decavele, Johan, 1943-; Van den Kerkhove, André (Gent : Bijlokemuseum, 1993)
Het kanaal Gent-Brugge - De trekvaart in de Nederlanden - Over barges, voerlui en kroegen - De teloorgang van de provinciale barges; Kroniek van de bouw van het scheepsmodel van 1786