De encyclieken over de Kerk in de machtsstroomingen van heden - Leo XIII, paus, 1810-1903; Pius XI, Paus, 1857-1939 (Antwerpen : Geloofsverdediging, 1937)
Over de Christelijke Staatsorde, -Immortale Dei-. Pius XI: Over de Katholieke Actie in Italië (1931), Over het Goddeloze Communisme(1937), Over den toestand van de Katholieke Kerk in het Duitsche Rijk (1937), Over den godsdienstigen toestand in Mexico (1937).