Karakterologie - Helwig, Paul, 1893-1963; Zwaan, E. J. (Evert Willem Joost), 1932- (Utrecht : Spectrum, 1962)
Filosoof en psycholoog Paul Helwig legt in dit boek uit hoe een mens wordt wie hij/zij is en koppelt zijn persoonlijkheidsleer aan het werk van Jung, Freud, Adler en andere bekende en minder bekende psychologen.