Theologie van de bevrijding - Gutiérrez, Gustavo, 1928-2024; van der Grijp, R. M. K. (Baarn : Ten Have, 1974)
Het is de taak van de kerk om te mensen voor te gaan op de weg van bevrijding, zelfverwezenlijking, volle menswording.
Theologie en bevrijding : kritische reflectie over theologie - bevrijding en ontwikkeling ; Probleemstelling : probleem - verschillende antwoorden - crisis in schema onderscheiden niveaus ; Keuze Latijns-Amerikaanse kerk : bevrijdingsproces in Latijns-Amerika - kerk in bevrijdingsproces - probleemstelling ; Perspectieven : bevrijding en heil - ontmoeting met God in geschiedenis - eschatologie en politiek - kerk - armoede