Het kind en de samenleving - Erikson, Erik H. (Erik Homburger), 1902-1994; Németh-Linnebank, C. (Utrecht : Spectrum, 1964)
Een blik op de inhoudstafel van deze pocket zal hier en daar misschien wenkbrauwen doen fronsen: de kinderjaren in twee indianenstammen in Amerika, bespiegelingen over de Amerikaanse identiteit, de legende van Hitlers kindsheid, de legende van Maxim Gorki's jeugd, ... Aan de lezer(es) om de uitdaging aan te gaan.