Opgang : geïllustreerd maandblad der Centrale voor Arbeidersopvoeding. - Centrale voor Arbeidersopvoeding (CAO) (Brussel : CAO, 1930)
Eerste nr.: 15 sep. 1930. "Eerbiedig dragen we dit tijdschrift aan zijn nagedachtenis (van Jozef Wauters, nvdr) op. Was hij nog in ons midden, dan zou hij zeker ons streven toejuichen, want we willen dat Opgang weze: het tijdschrift van het arbeidersgezin. Het werkersleven zelf zal de bron zijn, waaraan we willen putten. We zullen binnendringen in de arbeiderswoning, en naar middelen zoeken om ze aangenamer en gezelliger te maken (...). We zullen hen aantoonen hoe hij op de beste wijze zijn vrijen tijd besteden kan (jg.01(1930),1)
Medewerkers: E. Delvo, L. Van Berckelaer, O. De Swaef, R. Hacquaert, A. Van Hoogenbempt, G. Schmook, F. Longville, D. Boens, J. Kuypers, L. Craeybeckx, C. Mertens, T. Hannick, M. Patteet, R. Miry, M. Buset, K. Ceurremans, H. Fayat, W. Vanderveken, K. Leroux, A. Pels, J. Rens, L. Zielens, G. de Muynck
Drukker/Drukkerij: Drukkerij Jean De Clercq, Jette Brussel
Nederlands
Periodiek
Keywords: arbeiderscultuur; vrijetijdsbesteding; socialistische jeugdbeweging; socialistische pers