De 15 augusti : anti-militaristisch propagandablad. (Gent : E. Stautemas, 1897)
Motto: "Alle Belgen moeten gelijk zijn voor de wet". Voorrechten kunnen door geene vrije, bewuste volkeren geduld worden." Vrede door gelijkheid. Weg met legers en oorlog." Arbeid, welvaart, vrede, broederschap moeten het kenmerk onzer samenleving zijn.
Redactie: O. DoornaertDrukker/Drukkerij: Samenw. Volksdrukkerij, Garenplaats 9,Gent
Origineel exemplaar wordt niet geraadpleegd. Enkel de fotokopieën worden geraadpleegd in de leeszaal.
Eerste nr.: 25 jul 1897
Nederlands
Periodiek
Keywords: antimilitarisme; Gent