L' Etincelle : bulletin bimensuel du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique. - Centrale du Personnel Enseignant Socialiste (CPES) (Bruxelles : CPES, 1913)
Wijziging ondertitel :15 apr.1920: Bulletin bi-mensuel de la Centrale du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique
14 feb.1925: Weekblad van de Centrale van het Socialistisch Onderwijzend Personeel van België - Bulletin de la Centrale du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique
16 jan.1926: Organe de la Centrale du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique, Section Belge de l'Internationale des Travailleurs de l'Enseignement (Paris) - Orgaan van de Centrale van het Socialistisch Onderwijzend Personeel van België, Belgische Afdeeling van de Internationale van Arbeiders van het Onderwijs
22 jan.1926: Journal hebdomadaire de la Centrale du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique - Weekblad van de Centrale van het Socialistisch Onderwijzend Personeel van België
20 feb.1931: Organe de la Centrale du Personnel Enseignant Socialiste de Belgique, affiliée au SPI d'Amsterdam et à la Commission Syndicale de Belgique - Orgaan van de Centrale van het Socialistisch Onderwijzend Personeel van België, aangesloten bij het Internationaal Beroepssekretariaat van Amsterdam en aan de Syndikale Kommissie van België
Ondertitel varieert
Ondertitel: (1925) 1: Bulletin hebdomadaire de la Centrale du Personnel Enseignant de Belgique, section belge de l'Internationale des Travailleurs de l'Enseignement = Wekelijksch bulletijn van de Centrale van het Social. Onderwijzend Personeel van België, Belgische sectie van de Internationale van Arbeiders van het Onderwijs
Motto: 14 feb.1925: Naar het licht en de waarheid. - Proletaires de tous les pays, unissez-vous. Arbeiders aller landen verenigt U !
Periodiciteit: varieert. Foutieve jaargangnummering vanaf jaargang 1932. De holding geeft de verbeterde jaargangnummering weer
Redactie : A. Van Hove, Th. Abbeloos, J. Kestemont, A. Ponsart, A. Peters, J. Bracops
Beheer:Administratie : Albert Crémieux, Jacques Robertfrance, Jean Prévost, F. Rieder
Keywords: syndicale pers; onderwijspersoneel; pedagogie