La Lutte Ouvrière : organe du Parti Communiste Révolutionnaire (Région de Charleroi), section belge de la 4e Internationale. - Parti Communiste Révolutionnaire (PCR); Parti Communiste Internationaliste (PCI) (Gilly : PCR PCI, 1945)
Archief 'Belgische afdeling van de Vierde Internationale'
Wijziging ondertitel: (19 jan 1946) Organe du Parti Communiste Internationaliste (*) (Section belge de la 4e Internationale)Motto: Prolétaires de tous les pays, unissez-vousPeriodiciteit: twee maal per maandEerste nr.: Eerste nummer van de nieuwe reeks na Wereldoorlog 2 : 14 jul 1945Redactie: Jules Henin (éditeur responsable), chaussée de Fleurus 90, Gillly / Jules Davister (rédaction) / Florent Galloy (éditeur responsable), rue de la Liberté 27, Jumet (28 jul 1945) / opnieuw Jules Henin (11 aug 1945) / Luc Brognier, Emile Malengreau, Albert Englebienne, S. Rochal, M. Robert, L. François / Emile Van Ceulen (éditeur responsable), rue de l'Agronome 171, Bruxelles (15 jun 1946) / H. Vallin, E. Germain, K. Manfred / Emile Van Ceulen (idem), rue Coenraets 98, Bruxelles (2 nov 1946), rue de l'Agronome 117, Bruxelles (25 jan 1947), Victor Bougard / Jules Henin (éditeur responsable), chaussée de Charleroi 39, Gilly (20 mei 1950)(*) De Parti Communiste Internationaliste is het resultaat van een fusie tussen de Parti Communiste Révolutionnaire en de Groupe Communiste Internationaliste (Contre le Courant)
Frans
Periodiek
Keywords: Vierde Internationale (1938- ).; trotskistische pers