De Volkswil : weekblad der Werkliedenpartij van het Arrondissement Leuven : weekblad der BWP-arrondissement Leuven. - BWP-arrondissement Leuven (Leuven : BWP, 1893)
Wijziging ondertitel : Weekbad der Leuvensche Werkliedenpartij ; Weekblad der Werkliedenpartij van het Arrondissement Leuven (26 okt. 1907) ; Weekblad der BWP-Arrondissement Leuven (2 jan. 1938)Redactie: Prosper Van Langendonck, L. Meysmans, J. Van Hove, L. Franckeleman, Juliaan Van Craen, J. Vansina, G. Klein, F. Thielemans, V. Hessens, E. Doms, L. Thielemans, F. Liebaers, D. Vandemoortele, Ph. Dewit, Fons Van Aenroyde, A. Vranckx, F. Roelandts, F. Vanhove, Gust Smets, J. Corbeels, P. Margof, R. Gilias ; Vanaf 22 maa 1936 wordt 1 pag. gewijd aan de socialistische jeugdbeweging. "Deze rubriek zal ons gelegenheid geven de ideeën der socialistische jeugdbeweging nog beter dan in het verleden in de eigen rangen te verkondigen. Zij zal eveneens de weerspiegeling zijn van het alzijdige leven in de jeugdbeweging. Zij zal benevens dit, trachten de jonge lezers op te voeden tot ware socialisten" (red. "Bladzijde der jeugd", 22 maa. 1936) ; Vanaf 29 maa. 1936 heet de rubriek "Onze roode jeugd" Beheer/Administratie: De Proletaar, Mechelschestraat 92, Leuven ; Ons Huis, Brusselschestraat 72, Leuven ; Ons Huis, Brusselschestraat 75, Leuven (3 jan. 1932) ; De Proletaar, Mechelschestraat 72, Leuven (12 jan. 1936)Drukker/Drukkerij: Excelsior, Mechelsestraat 92, Leuven ; "De Zaaier" SM, Mechelschestraat Leuven (26 okt. 1907) ; "De Zaaier" SM, Brusselschestraat 83, Leuven (1 jan. 1921) ; Drukkerij "De Zaaier", Lakenweversstraat 7, Leuven (25 nov. 1934)Motto: Wij willen wat is recht en zullen winnen wat wij willen / Eerbied aan den arbeid, bron van allen rijkdom
IS GEDIGITALISEERD
ENKEL TE RAADPLEGEN OP DE WEBSITE: ZIE DIGITALE BRONNEN
Periodiciteit: wekelijks
Redactie: Prosper Van Langendonck, L. Meysmans, J. Van Hove, L. Franckeleman, Juliaan Van Craen, J. Vansina, G. Klein, F. Thielemans, V. Hessens, E. Doms, L. Thielemans, F. Liebaers, D. Vandemoortele, Ph. Dewit, Fons Van Aenroyde, A. Vranckx, F. Roelandts, F. Vanhove, Gust Smets, J. Corbeels, P. Margof, R. Gilias
Vanaf 22 maa. 1936 wordt 1 pag. gewijd aan de socialistische jeugdbeweging. "Deze rubriek zal ons gelegenheid geven de ideeën der socialistische jeugdbeweging nog beter dan in het verleden in de eigen rangen te verkondigen. Zij zal eveneens de weerspiegeling zijn van het alzijdige leven in de jeugdbeweging. Zij zal benevens dit, trachten de jonge lezers op te voeden tot ware socialisten" (red. "Bladzijde der jeugd", 22 maa. 1936) ; Vanaf 29 maa. 1936 heet de rubriek "Onze roode jeugd"
Beheer/Administratie: De Proletaar, Mechelschestraat 92, Leuven ; Ons Huis, Brusselschestraat 72, Leuven ; Ons Huis, Brusselschestraat 75, Leuven (3 jan. 1932) ; De Proletaar, Mechelschestraat 72, Leuven (12 jan. 1936)
Keywords: BWP-federatie Leuven; gemeentebeleid; socialistische pers