De Toekomst : orgaan der Belgische Socialistische Arbeiderspartij. (Gent : J. Bassé, 1881)
Samensmelting van De Volkswil (1879-1881) en De Werker van Antwerpen
Op 3 november 1889 verschijnt het laatste nummer: "Te rekenen van zondag toekomende zal De Toekomst met het weekblad onzer Antwerpsche gezellen De Werker samengesmolten zijn" (De Werker, 3-11-1889)
Verschillende uitgevers: J. Finjaer (20 nov.1881), F. Van Gijseghem (Propagandaclub) (9 feb.1884), C. De Witte (25 apr.1886), L. Braeckelaere (8 aug.1886), Fl. Sieuw (2 jan.1887), E. Stautemas (15 jan.1888). Uitgevers fungeren tevens als drukkers.
Raadpleeg de microfilmrollen.
Periodiciteit: wekelijks. Verschijnt twee maal in de week in 1883 en 1884
Nederlands
Krant
Keywords: socialistische pers; krant; Gent