De Belgische Metaalbewerker : officieel maandelijksch tijdschrift der Landelijke Metaalbewerkersbond = Le Métallurgiste Belge : revue mensuelle officielle de la Fédération Nationale Métallurgique. - Landelijke Metaalbewerkersbond; Fédération Nationale Métallurgique (Brussel, 1901)
Ondertitel vermeld op frontpagina van het augustusnummer 1905 (archief Louis Varlez)Eerste Nr.: [1901]. Het kongres van mei 1899 stemde met 44 stemmen tegen 1 en 24 onthoudingen voor de oprichting van een maandelijks blad met als titel "De Belgische Metaalbewerker", voor het Franse gedeelte "Le Métallurgiste Belge" (13)Redactie: G. Solau, J. Baeck, F. De Geyndt, J. De Clerck, H. Bollinckx, P. Boesman, G. Gevaert, J. Bondas, L. Penez, A. Verschraegen, C. Mahlman, E. Preumont, H. Longville, J. SchevenelsBeheer/Administratie: Volkshuis, Jozef Stevensstraat, BrusselDrukker/Drukkerij: Veuve Désiré Brismeé, rue de la Prévôté 11, BruxellesMotto: Geene Rechten zonder Plichten.Geene Plichten zonder Rechten ; Werklieden, vereenigt U
Periodiciteit: maandelijksEerste nr.: [1901]
Nederlands
Krant
Keywords: syndicale pers; metaalbewerkers