De Kazerne. - Socialistische Lotelingskring; Vlaamsche Federatie van Socialistische Jonge Wachten; Landelijke Federatie van Socialistische Jonge Wachten (Gent : Socialistische Lotelingskring Ed. Stautemas A. De Backer Landelijke Federatie van Socialistische Jonge Wachten, 1894)
Ondertitels: Protestnummer tegen de Bloedwet (okt.1894) ; Protestnummer tegen de Bloedwet, Troon, Beurs en Altaar(okt .1895) ; Orgaan der Vlaamsche Federatie der Belgische Jonge Wachten (sep. 1899) ; Orgaan der Landelijke Federatie van Socialistische Jonge Wachten (sep.1907, sep.1908) ; Jaarlijksch orgaan der Landelijke Federatie van Socialistische Jonge Wachten(sep 1909) ; Propaganda Uitgave van de Landelijke Federatie van Socialistische Jonge Wachten (sep. 1912) ; Anti-Militaristisch blad der Socialistische Jonge Wachten (mei 1923)Redactie: H. Meulebroucke, Ons Huis, Vrijdagmarkt, GentBeheer/Administratie: J.De Backer, Ottergemsche steenweg 139, Gent (sep. 1907) ; Hipp. Meulebroecke, Ons Huis, Vrijdagmarkt, Gent (sep.1908, sep.1909, sep.1912)Drukker/Drukkerij: Em. Claeys (okt 1894,okt 1895) ; E. Stautemas (sep 1899) ; A. De Backer (sep 1907,sep 1908) ; Sam. Volksdrukkerij (sep.1909, sep.1912), allen gevestigd in Gent.Motto: Geene rechten zonder plichten. Geene Plichten zonder rechten (okt.1894, okt.1895) ; De dynamiet der Jonge Wachten is de vereeniging-de denkers plicht is het volk te redden uit de handen der menschenmoordenaars! (sep.1899) ; Voor het militarisme : Geen Man! Geen Cent! Geen Kanon-De gewapende natie als overgangsmiddel! Leve de Algemeene Ontwapening en de Wereldvrede! (1907-1912) ; Weg met de Loting en de Plaatsvervanging! (sep.1907)
Originele specimina niet consulteerbaar. Enkel de fotokopieën worden geraadpleegd in de leeszaal.
Periodiciteit: jaarlijks in 1894-95,1898-99,1905-1910 ; twee maal per jaar in 1912
Eerste nr.: [okt.1894]
Nederlands
Krant
Keywords: loting; socialistische pers; krant