De Demokraat : socialistisch weekblad voor het kanton Vilvoorde. - BWP-afdeling Vilvoorde; BWP-afdeling Schaarbeek; BWP-afdeling Asse; BWP-afdeling Halle (Vilvoorde : BWP, 1919)
Wijziging ondertitel: 26 jun 1920: Socialistisch Weekblad voor de kantons Vilvoorden, Wolverthem en Schaerbeek(10 jan 1925) ; Socialistisch Weekblad voor de kantons Vilvoorden, Assche, Wolverthem en Schaerbeek(25 jan 1930) ; Socialistisch Weekblad voor de kantons Vilvoorde, Assche, Wolverthem, Schaerbeek en Halle(2 jan 1937) ; Socialistisch Weekblad voor de kantons Vilvoorde, Schaerbeek en Wolverthem(24 apr 1937) ; Socialistisch Weekblad voor het kanton VilvoordeVoordien verschenen respectievelijk op 5 okt en 4 nov 1944 twee propagandanummers voor Vilvoorde van het socialistische strijdblad "Morgenrood"Redactie: Frans Gelders, Mechelsche straat 8, VilvoordeBeheer: Gust De Vuyst,Volkshuis, Mechelschestraat 8, VilvoordenMotto:Arbeiders vereenigt U ! Geen plichten zonder rechten ! De arbeid de bron van alle rijkdom
Periodiciteit: wekelijksEerste nummer: 25 jan 1919Laatste nr.: het laatste nummer voor WO II verscheen op 11 mei 1940 (jg.29,19)
Nederlands
Krant
Keywords: socialistische pers; krant; gemeentebeleid