Clarté. - Cyril, Victor; Barbusse, Henri (Paris : Clarté, 1921)
Het tijdschrift presenteerde zich als orgaan van een internationale vereniging met dezelfde naam. Initiatiefnemer was Henri Barbusse en de vereniging, wier volledige naam " La Ligue de Solidarité intellectuelle pour le Triomphe de la Cause Internationale" was, werd genoemd naar een van zijn romans.
Fonds Perrone
Bibliotheek François Vercammen
Voortzetting van: Urbi et Orbi (nooit verschenen)
Voortgezet als: de geplande voortzetting van het tijdschrift onder de titel "La guerre civile" vanaf feb 1926 werd niet gerealiseerd. Clarté verschijnt opnieuw vanaf 15 jun 1926 (nouvelle série) met een nieuwe nummering
Periodiciteit: halfmaandelijks
1 feb 1925: maandelijks
Eerste nr.: [okt 1919]
Redactie: rue Jacques-Callot 16, Paris-6e / medewerkers: G. Michael, J. Bernier, M. Fourrier, P. Eluard, A. Breton, L. Aragon, P. Naville, V. Serge, A. Baillon, L. Bazalgette, E. Ludwig, P. Louis, R. Rolland, V. Crastre
Keywords: arbeiderscultuur; communistische pers; Frankrijk