De Belgische Tram : halfmaandelijksch orgaan van het Belgisch Nationaal Verbond der Trambedienden. - Belgische Centrale van Tram-, Buurtspoorweg- en Autobuspersoneel (BCTBAP) (Brussel : BCTBAP, 1919)
Verschijnt samen met Le Tram Belge.Wijziging ondertitel: 1 jun 1933: halfmaandelijksch orgaan der Belgische Centrale van Tram- en Buurtspoorwegen Autobuspersoneel aangesloten bij de Syndikale Kommissie van België en bij het Internationaal Verbond der Transportarbeiders ; (maa. 1946) Maandelijksch orgaan der Belgische Centrale van het Personeel der Tramwegen, Buurtspoorwegen en Autobussen ; (apr.1946) Maandelijks(ch) orgaan der Belgische Centrale van Tram-, Buurtspoorweg- en Autobuspersoneel ; (maa. 1949) Maandelijks orgaan der Belgische Centrale van Tram-, Buurtspoorweg- en Autobuspersoneel. Afdeling van de Belgische Transportarbeidersbond ; (maa.1955) Maandelijks orgaan der Belgische Centrale van Tram-, Burtspoorweg- en AutobuspersoneelRedactie: J. Lens, H. Van Ballaer, R. Nogheer (Oost-Vlaanderen), A. Vercruyce (Brabant), A. Valet (Henegouwen), E. Fondaire (Luik), L. Delattre (La Louvière), H. Van Camp, E. Van Bellingen (Antwerpen), A. Roelandts (West-Vlaanderen), A. Stellamans.
Periodiciteit: halfmaandelijks . maandelijks vanaf februari 1946. In de jaren '60 varieert de periodiciteit.Eerste nummer: 15 jul 1919 ; Laatste nummer: aug 1967
Nederlands
Krant
Keywords: syndicale pers; krant; transportarbeiders