Het Werkverbond : volksblad voor handel en nijverheid, stielen en ambachten. (Gent : Het Werkverbond, Maetschappij der Gentsche Werktuigmakers, 1860)
Het Werkverbond is een in 1860 ontstane federatie van de voornaamste arbeidersmaatschappijen van Gent, zoals de wevers, de spinners, de schilders, de werktuigmakers, de timmerlieden, enz. In 1861 viel de federatie uiteen ten gevolge van de inwendige verscheurdheid die aan het licht was getreden bij het bepalen van de taktiek der arbeiders tegenover de nijpende industriële crisis en de sociale conflicten die er uit voortvloeiden.
Online raadpleegbaar
Periodiciteit: wekelijks. "Verschijnt een maal in de week: de zaterdag"
Redactie: P. Van Loo
Beheer/Administratie: Hoogpoort 27, Gent
27 jan.1861: Estaminet "Pré-aux-Clercs", bij het Groot-Vleeschhuis 24, Gent
Drukker/Drukkerij: F.L. Dullé-Plus, Hoogpoort 27, Gent
Keywords: 19e eeuw; digitale publicaties; socialistische pers; krant; gemeentebeleid; Gent