De Zaaier : maandelijksch Orgaan van de Belgische Federatie der Socialistische Jonge Wachten. (Antwerpen Gent : Soc. Jonge Wacht Hipp Meulebroucke, 1903)
Wijziging ondertitel: Maandelijksch orgaan van de Federatie der Belgische Socialistische Jonge Wachten en van den Bond voor Jonge Arbeiders(sters) "De Zaaier" voor Nederland (jul 1903)
Smelt samen met "De Waarheid" in januari 1905. In het decembernummer van 1904 staat het volgende bericht : "Naar den wensch uitgedrukt op het laatste Vlaamsch Congres, verlangende de samensmelting van De Zaaier met De Waarheid, is er besloten deze beide maandschriften één te maken. De krachten onzer Vlaamsche strijders, welke tot nu toe verbrokkeld waren in twee strijdbladen, zullen dus vereenigd worden; de propaganda en den strijd kunnen er slechts voordeel bij hebben, en den stoffelijken toestand zal er des te solidairder door worden.
Hoofdredactie: "De Werker", Diepestraat 152, Antwerpen / H. De Man (jan 1903) / H. Meulebroucke (jan 1904) / G. Van Hecke, J. De Backer en G. D'Herdt vertegenwoordiger De Jonge Wacht bij "De Waarheid" (Redactiecomiteit vanaf jan 1905)
Redactie: Peelman, H. Lecot, E. Vaernewijck (jan 1904), K. Beerblock, A. Simoens, P.J. D'hoedt, F. Hardijns, V. Volckaert, P. Plasschaert, S. Boersen, L. Troclet, H. De Man
Beheer/Administratie: "De Werker", Diepestraat 152, Antwerpen / Lange Dijkstraat 16, Amsterdam (vanaf jul 1903) / De Herdt, Ons Huis, Vrijdagmarkt, Gent (jan 1904)
Drukker/Drukkerij: F. Van Doeselaer, Kattenstraat 5, Antwerpen
Ondertitel varieert. Periodiciteit: maandelijks Eerste nummer: jan 1903
Periodiciteit: maandelijks
Eerste nummer: jan 1903
Nederlands
Periodiek
Keywords: socialistische pers