Werkerswelzijn : socialistisch weekblad van het arrondissement Brugge en van het arrondissement Oostende-Dixmuide-Veurne. - BWP-federatie Brugge (Brugge : SM De Ontwaking, 1911)
Andere ondertitels: tot 10 nov 1912: Socialistisch weekblad van het arrondissement Brugge vanaf 8 jun 1919: Socialistisch weekblad van/voor het arrondissement Brugge
Motto: Geene rechten zonder plichten. Geene plichten zonder rechten (3 sep 1911) / Den werkman die zijne belangen begrijpt, zal deel maken van zijnen vakbond.(10 sep 1911) / Werklieden leest en verspreidt de socialistische bladen en brochuren (29 okt 1911) / Werklieden : Onderwijst en vereenigt U, eenig middel om uwe menschenwaarde te leeren kennen en tot verbetering te komen (3 dec 1910) / De onwetendheid des volks is de oorzaak dat het zoo erg lijdt. Volk, ontwikkelt U ! (17 dec 1911) / De mensch is vrij geboren, en overal zucht hij onder het gewicht der ketenen. Menigeen verbeeldt zich het gebied over zijne natuurgenooten te voeren, en echter is hij niet te min evenzeer een slaaf. (J.J. Rousseau) (14 jan 1912) / Zonder ophouden roept de rede de menschen toe : zijt goed, braaf, verstandig en eerlijk. En die menschen antwoorden steeds : zoolang het al bedervend kapitalisme bestaat, kunnen wij dit niet zijn. (28 jan 1912) / Het is de grootste kracht der beginselen dat zij, eenmaal verkondigd, ondanks den weerstand en het tegenstreven, zich blijven handhaven en ten slotte belichaamd worden. (A.C. Wertheim) (11 feb 1912) / Arbeiders, vereenigt U, daarin ligt uwe redding (31 mei 1913)
Periodiciteit: wekelijks. Verschijnt niet op 20 apr 1913 door de "Algemeene Werkstaking". Op 27 apr 1913 verschijnt het weekblad eventjes in een andere opmaak met Pol de Visch als verantwoordelijke uitgever. Het laatste nummer voor WO I verscheen op 26 jul 1914. Op 8 jun 1919 verscheen het eerste nummer na WO I.Eerste nummer: 6 aug 1911Laatste nummer: [1932]
Nederlands
Krant
Keywords: socialistische pers; Brugge; Oostende