Metterdaad : orgaan van de Belgische Vereniging voor Seksuele Voorlichting (Lid van de International Planned Parenthood Federation). - Belgische Vereniging voor Seksuele Voorlichting (BVSV) (Antwerpen : BVSV, 1958)
Redactie: "Metterdaad beoogt alleen een Belgische aanvulling te zijn van "News" van de IPPF en "Verstandig Ouderschap", met nieuws van het thuisfront, beschouwingen over eigen toestanden en opvattingen, gelegenheid voor onze leden aan het woord te komen, vragen te stellen en dies meer." Medewerkers: Pierre Van Rompaey, Jos Van Ussel, R. De Belder Wijziging redactie: maa 1961: redactiesecretaris: Pierre Van Rompaey Raad van advies: L. De Coninck, Jaap Kruithof, Jos Van Ussel jan 1962: redactieraad: Miette De Vocht, Jaap Kruithof, Pierre Van Rompaey, Karel Van Roosbroeck, Jos Van Ussel redactieadres: Paul Gilsonlaan 51, Edegem sep 1962: Jan van der Borgt voegt zich bij de redactieraad jan 1963: redactieadres: Paardenmarkt 76, Antwerpen feb 1964: Mariette Verycken voegt zich bij de redactieraad redactieadres: Gaby Dille-De Herdt, Jan Van Rijswijcklaan 164, Antwerpen
Wijziging ondertitel: maa 1961: Tweemaandelijks tijdschrift der Belgische Vereniging voor Seksuele Voorlichting
Feb 1965: Tweemaandelijks tijdschrift der Belgische Vereniging voor Gezinsplanning en Seksuele Opvoeding
Eerste nr.: feb.1958
Laatste nr.: dec.1967
Drukker: De Voorzorg, Ossenmarkt 25, Antwerpen
Bureau van administratie: Postbus 394, Antwerpen
Keywords: geboorteregeling; seksuele voorlichting