La Révolution. (Brussel : Charles Bachelery, 1869)
Het gaat hier om een wekelijks verschijnend pamflet gericht tegen Napoleon III. Nr.4, gedrukt te Brussel op 1 mei 1869, werd verspreid en verkocht tot 4 mei, dag waarop het gerecht besliste het pamflet in beslag te nemen. Bachelery werd aangehouden en beschuldigd van laster tegen de Franse keizer met als doel aan te zetten tot agitatie. Tijdens het proces dat doorging op 20 juli 1869 werd Bachelery veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, 200 fr boete en tot het betalen van de proceskosten. Nrs. 5 en 6 schreef hij in de gevangenis in augustus 1869
Periodiciteit: wekelijks
Redactie: Charles Bachelery
Drukker: Imp. Charles Bachelery, rue N.-D.-aux Neiges 13, Bruxelles
Fotokopieën
Frans
Periodiek