SAOP : orgaan van het Syndikaat van het Antwerpsch Onderwijzend Personeel. - Syndikaat Antwerps Onderwijzend Personeel (SAOP) (Antwerpen : SAOP, 1919)
Bibliotheek Camille Huysmans
Periodiciteit: "Verschijnt bij gelegenheid" (jan 1919) / maandelijks (jul-aug 1919)
Wijziging ondertitel: sep 1931: orgaan van het Syndikaat van Antwerps Onderwijzend Personeel ( sep 1931)
Hoofdredactie: Alg. Fed. der Vakb. Lg. Herenthalschestraat 106 / Grote Beerstraat 41, Antwerpen (27 maa 1925) / F. Van Dijck (sep 1931)
Redactie: R. Wouters, Fe Dom, G. De Wieuw, R. Mermans, E. Vandervelde (dec 1923), F. Van Dijck
Beheer/administratie: Korte Van Ruusbroecstraat 31 (aug 1919) / Ommeganckstraat 49 (beheer) / Lange Elzenstraat / Reyntjens (secretariaat van het blad) (okt 1923) / A. Reintjens, Juliaan Dillenstraat 25, Antwerpen (beheer) (10 jan 1925) / A. Reintjens (voorzitter beheerraad), Juliaan Dillenstraat 25, Antwerpen; F. Van Dyck (secretaris) Schijfwerpersstraat 46, Antwerpen (26 mei 1926); L. Vroman (penningmeester) (23 okt 1926) / F. Van Dyck, Schijfwerpersstraat 46, Antwerpen (sep 1931) / A. Reintjens, Juliaan Dillenstraat 25, Antwerpen; F. Lamot, Kleppelstraat 34/1, Antwerpen; R. Broeckhove, Hyacintenstraat 43, Wilrijk (bestuur SAOP) (jan 1933) / Alf. Coppens, Biekorfstraat 122, Antwerpen (administratie) (jan 1933) / A. Coppens, Klamperstraat 41, Antwerpen (sep 1934) / A. Reintjens (voorzitter), Juliaan Dillenstraat 25, Antwerpen; R. Broeckhove (secretaris), Hyacintenstraat 43, Wilrijk; K. Bartels (penningmeester), Waterloostraat 36, Berchem (bestuur SAOP) (dec 1934)
Drukker/Drukkerij: Eug. Kauch, Carnotstraat 91, Antwerpen (mei 1920) / Excelsior, Somersstraat 22, Antwerpen (okt 1923) / Delplace, Koch & Co (11 feb 1925) / Drukkerij Hooger Op, Helmstraat 87, Borgerhout (27 okt 1925) / Drukkerij De Voorzorg, Ossenmarkt 25, Antwerpen (25 jan 1927)
Keywords: syndicale pers