Nederlandsch liederboek : 2. balladen en verhalende liederen, enz. - Van Duyse, Florimond (Gent : Van Rysselberghe & Rombaut, 1929)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Van Heer Halewijn
Van die coninghinne van elf jaren
Het daghet in den Oosten
Van Heer Daneelken
Van twee coninckskinderen
Van den bloemenmaker
Ic stont op hoghe berghen
Daar zat een sneeuwwit vogeltje
Naer Oostland willen wij rijden
Den dach en wil niet verborghen sijn
Aan d'oever van een snellen vliet
Ik zat te spinnen voor mijn deur
De liefde op het ijs
Een trommelaar met rooden mond
Ik ken een lied
Lentelied
Ghequetst ben ic van binnen
Mijn hertken hevet altijt verlanghen
Schoon lief, hoe ligt gij hier en slaept
Ic sech adieu
Gheseghent sijn mijn liefs bruin ooghen
Ik zag Cecilia komen
Gelijk een roos in 't groene veld
Roosjen uit de dalen
Mijn hart is vol verlangen
Er leeft een kind in Brabant
Een bloempken
Vensterliedeken
Wanneer de winter comt int lant
Des winters als het reghent
Zeg, kwezelken, wilde gij dansen?
Te Kieldrecht, te Kieldrecht
Die nachtegael die sanc een liet
'k Kwam lestmael door een groene wei
Daer ging een pater langs het land
Jan broeder vrijt een meisje zoet
Pierlala
A, a, a, valete studia
Io vivat!
Klein, klein kleuterken!
Jan mijne man zou ruiter worden
's Avonds, als ik slapen ga
Hop, hop! mijn vroolijk hobbelpaard!
Ik moet u toch reis roemen
Viooltje, zacht van kleuren!
Krijgsmarsch
Lied van den boer
Wij reizen om te leeren
De kabels los!
Bibliotheek Camille Huysmans
Tekstboekje bij het Nederlandsch liederboek 2
Nederlands
Meerdelige publicatie
Keywords: liederen