Legenda jako tez bohaterskie wesole i slawne przygody Dyla Sowizdrzala i Jagnuszka Poczciwca w krajach flamandz kich i gdzie indziej - De Coster, Charles (Warszawa : Panstwowy Instytut Wydawniczy, 1955)
Bibliotheek Camille Huysmans
Pools
Monografie
Keywords: Tijl Uilenspiegel; legenden; folklore