Dit is een sunderlijck boereken [Bladmuziek] inhoudende oude Nederlandsche geestelijke liederen met klavierbegeleiding - Van Duyse, Florimond (Gent : A. Siffer, 1899)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Laat ons mit herten reyne
Een kindekijn is ons gheboren
Kinder swijcht, so mooch di horen
Een kind gheboren in Bethlehem
Ons is gheboren een kindekijn
Mit desen niewen jare
Maria die zoude naer Bethlehem gaen
Nu sijt willecome lieben Heer
Doe die rose van Jericho
Het was een maget uitvercoren
Het viel eens hemels douwe
O Kerstnacht, schooner dan de daegen
O Corydon, siet hier den stal
Herders hij is geboren
Ave maria
Fonteine, moeder
Glorieuse violette
Ic sie die morghensterne
Een edel fonteyn is ons ontsloten
Al binnen der hooger mueren
Wat wonder heeft die mynne ghewracht
Die mei spruut uut den dorren hout
Ick heb gheiaecht al mijn leven
Die alresoetste Jesus
O Jesus soete aendachticheit
Verlangen doet mijnre herten pine
Heft op mijn cruys
Ick wil migaen vertroosten
Ic sie den dach int oest opgaen
Ick minde eens conincx sone
O Jesu soet
Ghi die Jesus wijngaert plant
Heer Jesus heeft een hofken
Van liefden comt groot liden
Ie wil mi selven troosten
Ten was noyt mensche van sonden
Die soudaen had een dochterkijn
Een goet man had een dochterkijn
Lestmael op eenen somerschen dagh
Nederlands
Partituur
Keywords: partituren; liederen