Bloemlezing voor de liederavonden van het Willems-Fonds te Gent [Bladmuziek]. - Willemsfonds (Gent : Comiteit van het Willems-Fonds ter bevordering van den Nederlandschen zang, 1911)
Deze brochure bevat volgende liederen
Een vrouwken gezwind te spinnen zat
De twee Koningskinderen
Gelijk een ross in 't groene veld
Roosje uit de dalen
Ik zat te spinnen voor mijn deur
Aan d'oever van een snellen vliet
Een trommelaar met rooden mond
Te gemoet gaan
Twee rooskens
Zonnetje
De liefde op het ijs
Van Honger en van Koude
Het nonneken
Een liefde aan het strand
Ring King
Ik moet u toch reis roemen
Hop, hop mijn vroolijk hobbelpaard!
Lied van den boer
Uit de schoolcantate "De waereld in"
Ceelke aan den weefstoel
't Muizeken
Wiegeliedje
Moederlied
Wiegelied
Ik zal u geven zooveel kussen
Moederlied
En als ons kindeke braaf wil zijn
En over de weide
Slape, slape, doe!
Het Groetend Kindje
Klein Moederke
Moederkens Vreugde
Ik zag Cecilia komen
In het zonnige hoveken
'k had een liefje
Lentelied
Er woont een vogel in mijn hart
Kom, de liefde lacht
Lentelust
Meilied
Meilied
Het lied van den Smid
Het Liedeken van de min
Ik heb met u gezongen
Och, eeuwig is zoo lang
Daar wonen vogelkens vele
Van 't Sint-Jansbloempje
Van 't Wiedsterken
Moederziel alleen
Ge zijt me als 't zonnetje
De Kleine Rosa
'k Min u , roosje
Doe open
Zoovel liedjes als er klinken
Hij sprak van wonderlijke zaken
Waartoe dienen mijne oogen?
Een zoet liedeken
Liefde's lente
Wij wisten niet
De Uitverkorene
Mijn hart is vol verlangen
Beminnen
Jan Broeder
't Lied van de ton
Het Vlasscherken
Het lied van Falderidijn
Van 't kwezelken
Schoentje lap
Bellotteken
'k Kwam lestmaal door een groen wie
Lied van Bacchus
Ik heb eenen wagen vol geladen
Kermislied
Van 't Kwezelken
Des winter als het regent
De Voerman Jantje Plezier
Zeg, kwezelken, wilde gij dansen?
Het klooster van Sint-Arjaan
Bij Petrus
Nationaal Lied
Nederlandsch volkslied
Vlaanderen
O Schelde!
Arteveldelied
Gent
Mijn Vlaandren heb ik hartelijk lief
Ik ken
Kerlingaland
Lied der klokke Roelandt
Mijn Moederspraak
Mijn moedertaal
Vlaanderen bovanal
De Vlaamsche Leeuw
Ons Vaderland
Het Kerelslied
Bondlied
Een triomfantelijk lied van de Zilvervloot
Een vaste burg
Strijdzang der Geuzen
De tiende penning
Wilhelmus van Nassouwen
' Lied van den boer
Ik ken een lied
Ik heb een moederken uitverkoren
Ik ken een vrouw
De groene linde
Ik ging
Zonnevonken
S' Avonds
Naar Oostland willen wij rijden
Klompeke klep
' t Lied van de Reus
Moeders huis
S' Avonds bij den haard
Het blinde kind
't Liedeken van den Vlassenbroekschen Koeter
Lentelied
Heeft een roosje milde geuren?
Bloemenlied
Kom schipper, trouwe kerel!
Waldhoorn
Zoodra de Mei het dal begroet
' t Ros Beiaard
O Bloemken!
De nieuwe haring
Kerstlied
Madeliefken
Moeder en kind
Nonnenklacht
Het Lied
Mietje
Des morgens buiten
De Nacht
De Mulder
Schoentje-Lap
Vlaggelied
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: liederen