Nieuwe liederen der gemeenschap [bladmuziek]. - Van Collem, A. (Bussum : Van Dishoeck, 1920)
Deze bundel bevat volgende liederen
Het is al ochtend en ik lig zeer stil...
Tot u wend ik mij, wachtende tuin...
Wanneer gij niets verlangt dan zal zij komen...
Beethoven...
Altijd waren zij, de afgewenden...
Als gij met uw zingend hart, ziet naar...
Doelloos liepen hemelen en aarde...
Er zullen zijn ,misschien, die een gerucht...
Mijn vriend, al wat gij koopen kunt voor geld...
Liever dan mensch te zijn, werd ik een wolk...
De groote zanger Wind, hij is de stem...
Wanneer uw stem in mij rondgaat, verheft...
De stem des menschen is het groote wonder...
Mij roept de stem; wanneer haar adem gaat...
De muzikant die het heelal ontstijgt...
Kome gij, die door de ruimte zweeft...
Hoogste leven is de liefde leven...
Ik ben de vreugde, ik ben vreugdebrenger...
Wij ontzachlijken, den nacht ontstegen...
Die in het rijk der schoonheid zullen komen...
Op het Njewka Prospekt, bij Dimitri...
Het geduchte hooge wezen mensch...
Er is niets anders dan het Communisme...
Het is een smartelijk leed, dat door den mensch...
Die bij ons willen wonen in den nacht...
Bloemen, sterren, grassen en de zon...
Wij hebben dorst naar de wateren der schoonheid...
Zichzelven in de schoonheid gansch uitleven...
Wij kunnen niet meer leven zonder u...
Eens komt de gouden tijd, dat alle wezens...
S/96/167
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: poëzie; liederen