Bloemlezing voor de liederavonden van het Willems-Fonds te Gent 1905-1906 [Bladmuziek]. - Willemsfonds (Gent : Comiteit van het Willems-Fonds ter bevordering van den Nederlandschen zang, 1906)
Deze brochure bevat volgene liederen
Een vrouwken gezwind te spinnen zat
Lentelied
De twee Koningskinderen
Gelijk een roos in't groene veld
Roosje uit de dalen
Bij Petrus
Het klooster van Sint-Arjaan
Moeders huis
Slape, slape doe!
Ik zat te spinnen voor mijn deur
Ik ken een lied
Aan d'oever van een snellen vliet
Ik heb met u gezongen
Een trommelaar met rooden mond
En over de weide
Ik moet u toch reis roemen
In het zonnige hoveken
Zeg kwezelken, wilde gij dansen?
Het blinde kind
Uit de schoolcantate "De Waereld in"
Te gemoet gaan
En als ons kindeken braaf wil zijn
Twee rooskens
Moederlied
Meilied
Zonnetje
Beminnen
De liefde op het ijs
Ik zal u geven zooveel kussen
Wiegelied
's Avonds bij den haard
Vlaanderen
De Nacht
Lentelust
Een triomfantelijk lied van de Zilvervloot
Mijn Vlaandren heb ik hartelijk lief
De Voerman Jantje Plezier
Mijne moedertaal
Lied van den Boer
Toen ik nog een kind was
Mijn hart is vol verlangen
Meilied
Des morgens buiten
De Uitverkorenen
In zee
Kom, de liefde lacht
Wij wisten niet
Moederlied
Liefdes lente
Ik ken
Er woont een vogel in mijn hart
Een zoet liedeken
Des winters als het regent
Van't Kwezelken
Mietje
Kermislied
Het lied van den Smid
Gent
Waartoe dienen mijne oogen
Het Lied
Wiegeliedje
'k Had een liefje
Laat het maar stormen
Nonnenklacht
Van den jongen smid
De meid van hierover
Moeder en kind
Lest in't krieken van de dagen
Ik heb een wagen volgeladen
Ceelke aan den weefstoel
't Lied van den boer
Lied van Bacchus
Ik heb een moederken uitverkoren
Hop, hop, mijn vrolijk hobbelpaard!
'k Kwam lestmaal door een groen wei
Nederlands
Brochure
Keywords: liederen